Always deliver more than expected. Larry Page

CORTEN HOUSE

“Zawsze chciałem mieszkać w otoczeniu lasu. Zamiast ścian mieć duże przeszklenia aby ciągle patrzeć na otaczającą naturę.”

P3_WWW_1920_1080_1
IDEA
Dzięki zastosowaniu na elewacji zardzewiałej stali CORTEN, dom doskonale koreluje z otaczającą go naturą.
OSIE WIDOKOWE
Z każdego miejsca w domu widać polanę z okalającym ją lasem. Każdy ciąg komunikacyjny podkreśla oś widokowa.
FUNKCJA
Dom podzielony jest na strefy: prywatna, dzienna, gościnna, wszystkie scalone kameralnym atrium.
BLISKOŚĆ NATURY
Po otwarciu ogromnych przeszkleń zaciera się granica między wnętrzem domu a otaczającą go naturą.
STRUMIEŃ W DOMU
Przez atrium przepływa strumień, który schładza ciepłe powietrze w upalne dni.
PROJEKT Z PASJĄ
Dom dopracowany i przemyślany w każdym calu. Wszystko dzięki wyjątkowej współpracy z inwestorem, którego oczekiwania mogłem zapisać w projekcie Corten House.
P3_WWW_1920_1080_2.1
Dane techniczne

Budynek o powierzchni użytkowej 400m2, zlokalizowany na skraju Puszczy Noteckiej.
Pozwolenie na budowę: 2015r.
Status: w trakcie realizacji.
Materiały: szkło, drewno, kamień, zardzewiała stal CORTEN.